NieuwsVakantie stress

10 juni 2019
Vakantie stress
Gaat u op vakantie? Blijft uw huisdier thuis, of gaat deze mee, of naar een pension? Informeer u goed over alle benodigde vaccinaties etc?

De vakantieperiode is weer in aantocht. Sommige dieren worden thuis verzorgd, maar veel dieren gaan naar een pension, of gaan zelfs mee op vakantie.
Het is erg belangrijk om tijdig na te gaan, of uw huisdier alle benodigde behandelingen, of vaccinaties heeft gehad. Hiervoor is het vaak van belang dat deze een bepaalde periode van tevoren gedaan zijn.
De meeste pensions verplichten naast de gewone jaarlijkse vaccinatie nog een extra vaccinatie, deze vaccinaties moeten vaak meerdere weken van tevoren gegeven zijn.
Ook stellen de meeste pensions een ontvlooiing vooraf verplicht.
Gaat uw huisdier mee naar het buitenland? Dan verschillen de verplichtingen per land. Op www.licg.nl vindt u per land de verplichtingen. Indien u naar het buitenland gaat dient uw dier gechipt te zijn en een officiëel paspoort te bezitten. Ook dient de Rabies (hondsdolheid) vaccinatie minimaal 21 dagen voor vertrek te zijn gegeven. Sommige landen verplichten bepaalde wormen behandelingen in een bepaalde periode voor vertrek.
Andere continenten hebben soms een flinke lijst verplichtingen. Vergeet dus niet op de LICG site te kijken!
Voor het middellandszee gebied is de kans op bepaalde parasieten infecties groter. Wij raden u aan, om hiervoor preventief te behandelen. Vraag naar de behandelmogelijkheden en schema's bij onze assistentes.
Indien uw huisdier mee gaat op vakantie is het mogelijk om de reis wat aangenamer te maken dmv bv adaptil banden en spray. Informeer hiernaar bij één van onze assistentes.

Designed by DHost BV