Chirurgie

Bij ons in de kliniek kun u terecht voor vele chirurgische ingrepen. De meest voorkomende chirurgische ingrepen, waar huisdiereigenaren mee te maken krijgen zijn uteraard de sterilisatie/castratie van hun huisdier. Daarnaast zijn er veel specifieke ingrepen op het gebied van chirurgie, die wij in onze kliniek aan u kunnen aanbieden. 

Indien uw huisdier een operatieve ingreep moet ondergaan is het goed, om u goed te informeren. Indien uw huisdier in slaap gaat is het verstandig om van te voren een bloed onderzoek te doen. Hiermee kunnen we zien of bijvoorbeeld de lever en de nieren goed functioneren. Bij het uitvoeren van een narcose moeten de lever en nieren zorgen, dat de narcose middelen het lichaam weer kunnen verlaten. Het is dus belangrijk, dat deze goed functioneren. Indien er een probleem is in één van deze twee organen moeten er aanpassingen worden gemaakt tijdens de narcose om de risico's te beperken, zoals bijvoorbeeld extra infuus vloeistof, dat moet worden gegeven tijdens de ingreep.

Bij sommige ingrepen zijn er verschillende technieken mogelijk. Het is goed, om u vooraf daarover goed te informeren. Zo is bij ons de mogelijkheid aanwezig, om uw dier laparascopisch te laten opereren. Dit is niet mogelijk bij alle ingrepen, maar bijvoorbeeld de sterilisatie van honden is een operatie, die laparascopisch veel voordelen heeft. Er worden enkele kleine gaatjes gemaakt in de buik. Er worden via die kleine gaatjes buisjes in de buikwand aangebracht, waardoor een cameraatje en instrumenten de buik in kunnen worden gebracht. Door het inbrengen van wat onschuldig gas in de buik, komt deze wat bol te staan, zodat de chirurg de organen goed kan zien. De risico's tijdens en na de operatie van deze methode zijn veel kleiner dan met de "ouderwetse" methode. De dieren herstellen over het algemeen veel sneller en de kans op complicaties tijdens en na de ingreep is veel kleiner.
Met deze methode is het bijvoorbeeld ook mogelijk om biopten te nemen van bijvoorbeeld de lever als er een afwijking is gevonden ter hoogte van de lever.

Ook voor vele klassieke chirurgische ingrepen kunt u natuurlijk bij ons terecht. Zoals verwijderen van gezwelletjes, castraties, sterilisaties, maar operaties aan de oogleden, kruisband operaties voor honden tot 15 kg, diepe buikoperaties ( bijvoorbeeld gezwelletjes, of vreemde voorwerpen, blaas operaties, maagdraaiingen,etc ), verwijderen van melklijsten ( indien tumoraal ) en nog vele andere ingrepen. 
Heeft u vragen in verband met een chirurgische ingreep, dan kunt u contact opnemen met één van onze assistentes.Designed by DHost BV