Dermatologie

Problemen met de huid kunnen erg uiteen lopen. Een veelvoorkomend probleem is atopie, een allergie voor bijvoorbeeld pollen of mijten. Het is dus te vergelijken met hooikoorst bij mensen. Bij dieren uit atopie zich door jeuk en roodheid van de huid. Tevens treden er vaak bijkomende infecties op die puistjes of een ontstoken huid of oren tot gevolg hebben. Het vormen van een diagnose kan bij deze aandoening veel tijd in beslag nemen. Eerst wordt vastgesteld of er sprake is van bijkomende infecties. Dit gebeurt door middel van microscopisch onderzoek.
Als er sprake van infecties is, moeten deze eerst aangepakt worden. Daarna wordt uw huisdier door middel van een voedseltest getest op voedselallergie. Deze test neemt zes tot acht weken in beslag. Het is tegenwoordig ook mogelijk om het bloed van uw huisdier te testen op atopie. Voordat we deze test uitvoeren, bespreekt de dierenarts eerst de voor- en nadelen van een dergelijke test met de eigenaar. De uitslag van de test kan gebruikt worden om een soort 'vaccinatie' te maken tegen de stoffen waar het dier allergisch voor is.

Ook hierbij krijgt de eigenaar eerst uitleg over de voor- en nadelen. Ook als de eigenaar geen bloedtest wil, is het mogelijk een behandeling in te stellen. Welke behandeling varieert echter per dier en is afhankelijk van de ernst en het aantal klachten.


Designed by DHost BV