Gebitsbehandelingen

Het is raadzaam om minstens één keer per jaar een dierenarts naar de tanden van uw huisdier te laten kijken. Na verloop van tijd kan er namelijk tandplaque en tandsteen ontstaan. Als gevolg hiervan gaat het tandvlees vaak ontsteken en uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot tandwortelabcessen. Ook kunnen tanden los komen te zitten. Uw huisdier kan hier erg veel ongemak en pijn van hebben.
Daarbij komt dat de bacteriën ook in de bloedbaan terecht kunnen komen en in verschillende organen, zoals het hart, de nieren en de lever, voor problemen kunnen zorgen. Om dit te voorkomen moet er bij uw huisdier regelmatig tandsteen en tandplaque worden verwijderd. In de meeste gevallen zal het dier voor een dergelijke gebitsbehandeling onder (lichte) narcose gebracht moeten worden. Het is dan ook belangrijk om, na zo'n gebitsbehandeling, te voorkomen dat er opnieuw aanslag op de tanden ontstaat. Hier zijn diverse mogelijkheden voor.

Erg effectief is het poetsen van de tanden. Dit zorgt er voor dat de tanden van uw huisdier langer schoon en gezond blijven. Dit is echter niet altijd mogelijk. Wanneer een dier dit niet als pup of kitten geleerd heeft, kan het erg lastig zijn de tanden te poetsen. Een andere mogelijkheid is voeding te geven die ervoor zorgt dat er minder snel aanslag gevormd wordt. Als u geen andere voeding aan uw huisdier wilt geven, zijn er ook poeders voor over de voeding. Deze poeders hebben een soortgelijk effect als de aangepaste voeding. Tevens bestaan er kauwartikelen met een dergelijke werking.

Op zaterdag 20 februari 2016 verzorgen wij een GRATIS informatie middag vanaf 14.00 uur 's middags. Deze zal plaatsvinden op onze lokatie in Heinkenszand ( aanmelden vooraf is noodzakelijk ). Zie ook onze agenda.

Vraag ernaar bij één van onze assistentes, zij geven u graag meer uitleg.


Designed by DHost BV