Interne Diergeneeskunde

Aandoeningen aan organen zoals nieren en lever kunnen zich op veel manieren uiten. Dit kan zich uiten in teveel drinken en plassen, maar ook symptomen als braken, diarree, vermageren etc. zijn mogelijk. Voor elk dier en elke aandoening geldt dat de symptomen kunnen variëren. Om een diagnose te kunnen stellen, wordt er allereerst een algemeen onderzoek uitgevoerd. Vaak is het echter nodig om verder onderzoek te doen. Wat voor onderzoek is afhankelijk van de symptomen en de uitkomst van het algemene onderzoek. Het verdere onderzoek kan variëren van urine-onderzoek, tot bloedonderzoek of röntgenfoto's.
In onze kliniek kunnen wij urine-onderzoek en bloedonderzoek verrichten en tevens digitale röntgenfoto's maken. Ook is het mogelijk een specialist te laten komen die met een camera in de maag of darmen van uw huisdier kan kijken. Zo werken wij nauw samen met diverse specialisten om er voor te zorgen dat het probleem bij uw huisdier zo snel mogelijk wordt vastgesteld en behandeld.

Wij bezitten een goed uitgeruste intensive care. Onder anderen hebben wij een zuurstof kooi. Dieren kunnen in onze intensive care de zorg krijgen, die ze nodig hebben, zoals sonde voeding en infuus direct in de bloedbaan. Omdat wij bloed-apparatuur in huis hebben kunnen wij snel en efficient de organ-functies van uw dier bepalen en opvolgen. Het is bij ons ook mogelijk, dat uw huisdier meerdere dagen in onze kliniek verblijft als dat nodig is, om uw dier stabiel te krijgen. De dierenarts van wacht houd uw dier dan goed in de gaten en voert regelmatig een algemeen onderzoek uit, om na te gaan, of het dier goed reageerd op de behandeling.
Designed by DHost BV