Orthopedie

Bij problemen aan de gewrichten of botten is het belangrijk om goede röntgenfoto's te kunnen maken. Soms kunnen de kleinste veranderingen op een foto al van groot belang zijn. Daarom moeten de foto's van goede kwaliteit zijn. In onze kliniek worden er digitale röntgenfoto's gemaakt, hierdoor hoeven er minder foto's gemaakt te worden en is de kwaliteit van de foto erg goed. Indien nodig werken wij nauw samen met enkele orthopedische specialisten. Zo kunnen ook de kleinste afwijkingen worden vastgesteld.Om problemen tijdens het fokken te voorkomen of om heupproblemen uit te sluiten kunnen wij officiële HD- en ED-foto's maken en ter beoordeling naar de Raad van Beheer versturen.

Wanneer deze foto's gemaakt worden, krijgt uw huisdier een 'roesje' toegediend. Zo'n lichte narcose is nodig om de spieren te ontspannen en te voorkomen dat het dier pijn heeft tijdens het maken van de foto's. Het uitstrekken van de heupen kan namelijk voor een gezond dier ook erg pijnlijk zijn.

Sommige orthopedische ingrepen kunnen in onze kliniek worden uitgevoerd. Onder anderen kruisband operaties van dieren tot 15 kg, amputaties en het zetten van pinnen en cerclage kunnen in onze kliniek worden uitgevoerd.
Designed by DHost BV